Bekaert kondigt de vierde tranche van haar inkoopprogramma eigen aandelen aan

Source: OMX
Bekaert kondigt de vierde tranche van haar inkoopprogramma eigen aandelen aan

Bekaert kondigt de vierde tranche van haar inkoopprogramma eigen aandelen aan


 

Bekaert kondigt vandaag aan dat zij zal starten met de vierde tranche van haar inkoopprogramma van € 120 miljoen dat eerder werd aangekondigd op 25 februari 2022 (het Programma) voor een totaalbedrag tot maximaal € 30 miljoen (de Vierde Tranche).

Bekaert heeft de derde tranche van het Programma voltooid op 26 oktober 2022. De vennootschap heeft tussen 29 juli 2022 en 26 oktober 2022 een totaal van 1 036 303 gewone aandelen ingekocht voor een bedrag van € 30 miljoen. Tijdens de eerste en tweede tranche van het Programma heeft Bekaert een totaal van 1 631 112 gewone aandelen ingekocht voor een bedrag van € 57,3 miljoen.

Het is de bedoeling dat, afhankelijk van de marktvoorwaarden, de Vierde Tranche zal worden voltooid voorafgaand aan de publicatie van de jaarresultaten 2022 van de Groep, die gepland is op 1 maart 2023.

Bekaert heeft Kepler Cheuvreux SA aangesteld als onafhankelijke intermediair om de aandelen in haar naam in te kopen en om, onafhankelijk van Bekaert, handelsbeslissingen te nemen in het kader van de Vierde Tranche.

Zoals eerder aangekondigd, heeft het Programma tot doel het geplaatste aandelenkapitaal van de vennootschap te verminderen en alle aandelen die in het kader van deze regeling worden ingekocht, zullen worden vernietigd. Tot dusver werden 1 449 409 eigen aandelen vernietigd.

Tijdens de Vierde Tranche van het Programma zal Bekaert regelmatig persberichten publiceren met updates over de geboekte vooruitgang, zoals vereist door de wet. Deze informatie zal ook beschikbaar zijn op de investor relations pagina's van onze website.


 

Bijlage