Company Announcements

RAPALA VMC OYJ: MUUTOKSIA GLOBAALISSA JOHTORYHMÄSSÄ

Source: OMX
RAPALA VMC OYJ: MUUTOKSIA GLOBAALISSA JOHTORYHMÄSSÄ


 

Rapala VMC Oyj
Pörssitiedote
10.5.2022 klo 21.00  


RAPALA VMC OYJ: MUUTOKSIA GLOBAALISSA JOHTORYHMÄSSÄ 

Rapala VMC:ssä on perinteisesti ollut pitkään yhtiötä palvelleita ja erittäin kokeneita johtajia. Parin viimeisen vuoden aikana vastuuta on uuden ONE RAPALA VMC -strategian mukaisesti siirretty kyvykkäimmille nuoremmille johtajille keskeisen tietotaidon vaalimiseksi ja uuden strategian mukaisten etujen saavuttamiseksi. Tämän seurauksena Rapala VMC:n johtoryhmässä, joka on nimetty uudelleen globaaliksi johtoryhmäksi, tapahtuu tulevien kuukausien aikana seuraavia muutoksia.

Operatiivinen johtaja (COO) Lars Ollberg jää eläkkeelle toukokuun 2022 lopussa erittäin menestyksellisen 44-vuotisen Rapala VMC -uransa päätteeksi. Hän aloitti konsernin palveluksessa myyntiedustajana vuonna 1978 ja on tämän jälkeen tehnyt pitkän uran myynnin, markkinoinnin, tuotekehityksen ja hankinnan tehtävissä useissa Rapala VMC:n liiketoimintayksiköissä eri puolilla maailmaa. Operatiivisen johtajan roolissaan Lars Ollberg on ollut avainasemassa Covid 19 -pandemian tuomien haasteiden ratkaisemisessa, kuten myös uuden ONE RAPALA VMC -strategian toteuttamisessa vastuualueillaan.

Lars Ollbergin työtehtävät siirtyvät pääosin Rapala VMC:n toimitusjohtaja Nicolas Cederström Warchalowskille, mikä yksinkertaistaa edelleen konsernin johtamisrakennetta ja varmistaa työskentelyn uuden ONE RAPALA VMC -strategian mukaisesti lähempänä liiketoimintayksiköitämme ympäri maailman.

”Tunnen itseni hyvin ylpeäksi ja nöyräksi ajatellessani elämääni ja uraani Rapala VMC:ssä. Olen onnekas saatuani olla osa yritystä, joka on kasvanut pienestä toimijasta tunnetuksi tekijäksi urheilukalastusalan eliittiliigassa. Katson myös tulevaisuuteen luottavaisena. Rapala VMC:n menestystarina jatkuu ja yhtiö tähtää entistä korkeammalle uuden johdon ja vision saattelemana”, sanoo Lars Ollberg.

Olli Aho, Rapala VMC:n pitkään palvellut lakiasiainjohtaja, sijoittajasuhdepäällikkö ja hallituksen sihteeri jää eläkkeelle joulukuun 2022 lopussa. Hän jatkaa Rapala VMC:n juridisena neuvonantajana 31.12.2024 asti. Olli Aho on 24-vuotisen uransa aikana onnistuneesti johtanut useita Rapala VMC:n yrityshankintoja, kuten myös Rapala VMC Oyj:n listautumisen Nasdaq Helsingin pörssiin vuonna 1998. Olli Aho on niin ikään huolehtinut Rapala VMC:n vahvasta hallinnosta ja tarjonnut moitteetonta lakiasiainneuvontaa ja määrätietoista ohjausta hallitukselle ja globaalille johtoryhmälle koko menestyksellisen Rapala VMC -uransa ajan.

”Olen todella nauttinut saadessani työskennellä niin monen mukavan ja intohimoisen kollegan ja ystävän kanssa kaikki nämä vuodet. On erittäin hienoa, että olen omalla panoksellani voinut edistää Rapala VMC:n kasvua ja menestystä vuodesta 1998 lähtien. Rapala VMC:stä on kasvanut todella kansainvälinen ja yhtenäinen yhtiö, jonka vahva ja järkkymätön ONE RAPALA VMC -strategia takaa menestyksen myös tulevaisuudessa”, sanoo Olli Aho.

Suurin osa Olli Ahon strategisista globaalin johtoryhmän työtehtävistä siirtyy talousjohtaja Jan-Elof Cavanderille ja kokeneille johtajille hänen laaja-alaisessa tiimissään, joka vastaa konsernin taloudesta, liiketoiminnan kehityksestä, IT:stä, henkilöstöhallinnosta sekä lakiasioista.

RAPALA VMC OYJ
Nicolas Cederström Warchalowski
Toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa:
Olli Aho, sijoittajasuhteet, +358 9 7562 540

Jakelu: Nasdaq Helsinki ja keskeiset tiedotusvälineet

Rapala VMC Oyj:stä

Rapala VMC on maailman johtava kalastusvälineyritys ja globaali markkinajohtaja uistimissa, kolmihaarakoukuissa ja kalastukseen liittyvissä veitsissä ja työkaluissa. Konsernilla on myös vahva, maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja Rapala VMC:n jakeluverkosto on alan kattavin. Päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa ja Isossa-Britanniassa. Rapala VMC:n brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini, Peltonen ja 13 Fishing Yhdysvaltain ulkopuolella sekä Okuma Euroopassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 294 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 1 800 henkilöä noin 40 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.


 

Liite