Company Announcements

Bekaert kondigt de tweede tranche van haar Eigen Aandelen Programma aan

Source: OMX
Bekaert kondigt de tweede tranche van haar Eigen Aandelen Programma aan

Bekaert kondigt de tweede tranche van haar inkoopprogramma eigen aandelen aan

Bekaert kondigt vandaag aan dat zij zal starten met de tweede tranche van haar inkoopprogramma van
€ 120 miljoen dat eerder werd aangekondigd op 25 februari 2022 (het Programma) voor een totaalbedrag tot maximaal € 30 miljoen (de Tweede Tranche).

Bekaert heeft de initiële tranche van het Programma voltooid op 4 mei 2022. In totaal heeft de vennootschap tussen 18 maart 2022 en 4 mei 2022 een totaal van 766 295 gewone aandelen ingekocht voor een bedrag van
€ 27,3 miljoen.

Het is de bedoeling dat, afhankelijk van de marktvoorwaarden, de Tweede Tranche zal worden voltooid voorafgaand aan de publicatie van de halfjaarresultaten van de Groep, die gepland is op 29 juli 2022.

Bekaert heeft Kepler Cheuvreux SA aangesteld als onafhankelijke intermediair om de aandelen in haar naam in te kopen en om, onafhankelijk van Bekaert, handelsbeslissingen te nemen in het kader van de Tweede Tranche.

Zoals eerder aangekondigd, heeft het Programma tot doel het geplaatste aandelenkapitaal van de vennootschap te verminderen en alle aandelen die in het kader van deze regeling worden ingekocht, zullen worden vernietigd.

Tijdens de Tweede Tranche van het Programma zal Bekaert regelmatig persberichten publiceren met updates over de geboekte vooruitgang, zoals vereist door de wet. Deze informatie zal ook beschikbaar zijn op de investor relations pagina's van onze website. Eventuele verdere tranches van het Programma, die kunnen worden uitgevoerd na de voltooiing van de Tweede Tranche, zullen ten gepaste tijde worden aangekondigd.

Bijlage