Company Announcements

S&P bevestigt de ‘A+’ ratings van Ageas met stabiele outlook

Source: OMX
S&P bevestigt de ‘A+’ ratings van Ageas met stabiele outlook

S&P bevestigt de ‘A+’ ratings van Ageas met stabiele outlook

S&P Global Ratings bevestigde zijn ‘A+’ long-term insurer financial strength en issuer credit ratings voor Ageas SA/NV en zijn core dochtervennootschappen AG Insurance en Ageas Insurance Limited.
S&P heeft daarnaast ook de ratings van de uitstaande schuldinstrumenten van Ageas en AG Insurance bevestigd. De outlook voor Ageas SA/NV, AG Insurance en Ageas Insurance Ltd is stabiel.

De bevestiging van de rating geeft aan dat de inkomstengeneratie en kapitalisatie van Ageas sinds begin 2022 veerkrachtig zijn gebleken tegen marktturbulentie en stijgende inflatie.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met bijna 200 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als bedrijven Levens- en Niet-Levensverzekeringsproducten aan die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Ageas, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa, is vooral werkzaam in Europa en Azië, die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. Via een combinatie van 100%-dochterondernemingen en langetermijnpartnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs, is Ageas met succes actief in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filippijnen. Ageas behoort tot de marktleiders in de meeste landen waar het aanwezig is. Ageas telt zo’n 40.000 werknemers en in 2021 bedroeg het premie-inkomen nagenoeg EUR 40 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage